Poradnik "Pięć kroków do bezpiecznej uprawy owoców i warzyw"

2021-07-27 09:16:11



Biuro Regionalne WHO Europy we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym zachęcają do zapoznania się z opracowanym poradnikiem “Pięć kroków do bezpiecznej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego”. Poradnik ma na celu wspieranie edukacji w zakresie bezpieczeństwa żywności pracowników gospodarstw rolnych, w tym rolników prowadzących działalność na niewielką skalę, którzy uprawiają świeże owoce i warzywa dla siebie, swoich rodzin i do sprzedaży na rynkach lokalnych.
Publikacja dostępna w załączniku:
 
kliknij tutaj

 




treść została wydrukowana ze strony
https://www.lubowo.pl/wiadomosc,poradnik-piec-krokow-do-bezpiecznej-uprawy-owocow-i-warzyw.html